Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών

Χαιρετισμός

Κοινοποίηση »

Μετά τον άδικο χαμό του ιδρυτή και Προέδρου της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών, Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση των μελών, στην οποία αποφασίσθηκε ομόφωνα η συνέχιση της δράσης της Εταιρείας.

Ως νέος Πρόεδρος της Εταιρείας θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως η Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προώθηση της έρευνας και τη διάδοση της μελέτης της Ιστορίας μέσα από διάφορες και ποικίλες δράσεις.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί η πραγματοποίηση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η Κύπρος την περίοδο της Αγγλοκρατίας (1878-1960)», το οποίο θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020. Το Συνέδριο είναι μια πρωτοβουλία της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών, του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του τμήματος Ιστορίας, Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί εις μνήμη του Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη.

Η Εταιρεία προσβλέπει σε μια στενή και άμεση συνεργασία με τα μέλη της και γι’ αυτό το λόγο καλεί τους φίλους της Εταιρείας να ανανεώσουν τη συνδρομή τους.

Δρ Αιμίλιος Α. Σολωμού

Πρόεδρος

Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών