Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών

Διεθνές συνέδριο: Η Κύπρος την περίοδο της Αγγλοκρατίας (1878-1960) – Συμμετοχές

Κοινοποίηση »

Η Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, προσκαλούν σε συμμετοχή και υποβολή περιλήψεων (Call for Papers) για διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα Η Κύπρος την περίοδο της Αγγλοκρατίας (1878-1960) που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία στις 7-8 Φεβρουαρίου 2020. Το συνέδριο διεξάγεται στη μνήμη του Αριστείδη Κουδουνάρη (1936-2018), αποβιώσαντος Προέδρου και Ιδρυτή της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών.

Θέμα του Συνεδρίου
Το συνέδριο θα ασχοληθεί με τις ιστορικές πτυχές της περιόδου της Αγγλοκρατίας στην Κύπρο, περιλαμβανομένης της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ιστορίας, μέσα από πρωτότυπες παρουσιάσεις. Ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι πρωτότυπες παρουσιάσεις που επικεντρώνονται σε προσωπικότητες και συγκεκριμένα γεγονότα της περιόδου της Αγγλοκρατίας.

Οδηγίες για Υποβολές
Οι υποβολές ενδιαφέροντος συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνουν τίτλο εισήγησης και περίληψη έως 500 λέξεις και να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ofakoglou.d@unic.ac.cy. Ομιλίες μπορούν να παρουσιαστούν είτε στην ελληνική, είτε στην αγγλική γλώσσα. Οι υποβολές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον ακόλουθο τίτλο: ‘Συνέδριο για την Κύπρο την περίοδο της Αγγλοκρατίας – Υποβολή Περίληψης’.

Ειδοποίηση
Η αποδοχή ή μη της ανακοίνωσης θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους μέχρι το αργότερο τις 5 Δεκεμβρίου 2019.

Έξοδα
Δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής στο συνέδριο. Οι συμμετέχοντες είναι όμως υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουν οι ίδιοι την χρηματοδότηση του ταξιδιού και της διαμονής τους στην Κύπρο.

Δημοσιεύσεις
Επιλεγμένα άρθρα από το συνέδριο θα δημοσιευθούν σε ειδικό τεύχος του The Cyprus Review, στην Επετηρίδα της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών ή και σε τόμο πρακτικών του Συνεδρίου.

Κεντρική Ομιλία
Η κεντρική ομιλία του συνεδρίου θα δοθεί από τον Prof. Robert Holland, King’s College, London

Οργανωτική Επιτροπή

  • Δρ Αιμίλιος Α. Σολωμού, Πρόεδρος Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών
  • Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Καθ. Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας
  • Καθ. Γιώργος Γεωργής, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.
  • Δρ Ανδρέας Κάρυος, Μελος Δ.Σ. Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών
  • Δρ Μαρία Χατζηαθανασίου, Μελος Δ.Σ. Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών
  • Δρ Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, Μελος Δ.Σ. Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών
  • Κα Μαίρη Αντωνίου, Μελος Δ.Σ. Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών

Ερωτήσεις

Μπορείτε να απευθύνετε ερωτήματα σε σχέση με το Συνέδριο στον:

Δρ. Αιμίλιο Α. Σολωμού
solomou.e@unic.ac.cy